Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2008

Κ. Ανακριτά, ο πελάτης μου θα απολογηθεί με υπόμνημα

Έλαβα μέσω email ένα αρχείο pdf που περιείχε το απολογητικό υπόμνημα του αστυνομικού που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία (το υπόμνημα του απλού συνεργού δεν έχει εμφανισθεί ακόμα), το οποίο έχει κυκλοφορήσει ευρέως. Μερικές επισημάνσεις:
α) Δεν φέρει την υπογραφή του κατηγορούμενου. Επειδή συνήθως υπογράφεται ενώπιον του Ανακριτή, αυτό σημαίνει ότι διοχετεύθηκε στους δημοσιογράφους πριν την απολογία, κατά πάσαν πιθανότητα απο τον δικηγόρο του κατηγορουμένου, ή ίσως απο τον φωτοτύπη που έβγαλε τα αντίγραφα. Εγώ κλίνω προς την πρώτη εκδοχή.
β) Το όνομα και η διεύθυνση του κατηγορουμένου δεν έχουν σβηστεί. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να πάει στο Ίλιον (κάτοικος Ηλίου [sic] αναφέρεται στην πρώτη σελίδα) και να ξεσπάσει στα παιδιά, στην σύζυγο ή στους συγγενείς του αστυνομικού, αφού ως γνωστόν φέρουν και αυτοί ευθύνη. Οι αλήτες.
γ) Το περιεχόμενο του υπομνήματος ειλικρινά δεν μπορώ να το σχολιάσω. Μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει συνταχθεί πολύ πρόχειρα. Αν το είχα γράψει εγώ, αποκλείεται να ανέφερα, με τον τρόπο που αναφέρθηκε, ότι το παιδί που σκοτώθηκε είχε παραβατική συμπεριφορά. Τι να το κάνεις όμως... Βρίσκεσαι κρατούμενος και περιμένεις να απολογηθείς, όλη η Αθήνα καίγεται εξ αιτίας της απύθμενης ανοησίας σου και εμφανίζεται απο το πουθενά ο Μέγας Ποινικολόγος (?) προσφερόμενος να αναλάβει την υπεράσπισή σου. Νομίζετε ότι ο αστυνομικός είχε πολλές επιλογές?