Παρασκευή, Απριλίου 07, 2006

Αστυνομικό κουίζ με τον Ανακριτή Φαναριώτη

Ο Ανακριτής Φαναριώτης κοιτούσε απορημένος το πτώμα του άτυχου επιχειρηματία Ανέστη Καρνέζη. Βρισκόταν πεσμένο μπρούμυτα στο γραφείο του, πάνω σε στοίβες ειδοποιητήρια απλήρωτων πιστωτικών καρτών, με τρεις σφαίρες στην πλάτη. Η σύζυγός του, έκλαιγε σιγανά και προσπαθούσε με νευρικότητα να τακτοποιήσει τα μπιμπελό πάνω στο τζάκι. Πριν ξεψυχήσει ο Καρνέζης είχε γράψει με το αίμα του πάνω στην οθόνη του η/υ του τις λέξεις: Αγοράστε μετοχές τραπεζών και δεν θα χάσετε.
«Ο καημένος ο άντρας μου. Πάντα ήθελε να μας εξασφαλίσει οικονομικά», ψέλλισε η Μπέττυ Καρνέζη. Ο Ανακριτής Φαναριώτης κοίταξε τους απλήρωτους λογαριασμούς. «Πόσα χρόνια έπαιζε στο χρηματιστήριο ο σύζυγος σας?» ρώτησε. «Από το κραχ του 1927. Τον έπεισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικροεπενδυτών κι από τότε ήταν αχώριστοι. Κατάφεραν να κερδίσουν πολλά χρήματα, αλλά από το 1999 και τις φούσκες, τα πράγματα άρχισαν να μην πηγαίνουν καλά». «Μάλιστα. Κι από εχθρούς? Υπήρχε κάποιος που τον αντιπαθούσε?» «Εκτός από τον μανάβη, τον χασάπη, τον μπακάλη και τον περιπτερά κανείς απολύτως. Ήταν κύριος με όλους. Ακόμα και στο καθαριστήριο πλήρωνε κανονικά τους λογαριασμούς του από τότε που τον απείλησαν ότι θα τον σιδερώσουν…».
«Που ήσασταν όταν συνέβη κυρία Καρνέζη?»
«Μαζί με την φίλη μου την Ρένα, είχαμε πάει για ψώνια στο Κολωνάκι. Είχε προσφορά στης Καλογήρου σήμερα. Όλα τα Prada μισοτιμής. Πάντως ο άντρας μου περίμενε τον συνεργάτη του τον Σώστη σήμερα το πρωί να μιλήσουν για αμοιβαία κεφάλαια. Νομίζω πως αυτός τον σκότωσε».
«Ο άντρας σας πάντα περίμενε τους συνεργάτες του θεόγυμνος μπροστά από το κομπιούτερ?»
«Όχι, συνήθως φόραγε μια μοβ ρόμπα και τύλιγε το κεφάλι του με ροζ πετσέτα. Κατέβαινε τα σκαλιά από τον πάνω όροφο δυο- δυο, τραγουδώντας το «Υποκρίνεσαι» του Διονυσίου. Ήθελε να τους αιφνιδιάζει. Καταλαβαίνετε…..».
«Καταλαβαίνω πολύ καλά. Γι’ αυτό σας συλλαμβάνω για τον φόνο του συζύγου σας, από κοινού με τον εραστή σας, τον ζωγράφο Ariel».

Πως έφτασε σ’ αυτό το συμπέρασμα ο ανακριτής Φαναριώτης?

(Η απάντηση σε τρεις ημέρες- Προσπαθήστε μόνοι σας πρώτα……).