Πέμπτη, Απριλίου 08, 2010

Δικαιοσύνη...?


Πραγματικά, η κατάσταση στην ελληνική δικαιοσύνη ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Στην φωτογραφία (είναι τραβηγμένη εδώ και 4-5 μήνες) μπορείτε να θαυμάσετε τον τρόπο μεταφοράς των δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο Αρχείο, που βρίσκεται σε κάποια ζοφερά υπόγεια κάπου στην τέταρτη διάσταση.
Για να μην επεκταθώ, θυμηδία μου προκάλεσε, εν όψει των τεραστίων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά (δικαστές, γραμματείς, δικηγόροι, διάδικοι και όσοι δύσμοιροι έχουν δουλειά στην Ευελπίδων), η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης (αρνούμαι να αποκαλέσω τον Υπουργό με τον πλήρη τίτλο του- «Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» μέχρι να μου υποδείξει κάποιος ΕΝΑ κράτος στην υφήλιο που χρησιμοποιεί παρόμοιο τίτλο για τον Υπουργό και το Υπουργείο Δικαιοσύνης του) για ίδρυση τεσσάρων (4) νέων Εφετείων, εφαρμόζοντας προφανώς την αρχή «κάθε χωριό και Τ.Ε.Ι, κάθε πόλη και Εφετείο». Μια και σίγουρα δεν πρόκειται να λάβω απάντηση, αναρωτιέμαι: α) είναι ρεαλιστικός ο χρόνος έναρξης λειτουργίας των Εφετείων στις 16 Σεπτεμβρίου?, β) έχουν εκδοθεί τα προεδρικά διατάγματα που καθορίζουν τις οργανικές θέσεις Δικαστών (Εφετών, Προέδρων Εφετών, Αντεισαγγελέων Εφετών, Εισαγγελέων Εφετών), Γραμματέων και Επιμελητών στα υπό ίδρυση Εφετεία?, γ) έχει ληφθεί μέριμνα για το ποιοί ακριβώς Δικαστές και Γραμματείς θα τα στελεχώσουν, ή απλώς θα αποσπασθούν ορισμένοι «προσωρινά», οπότε θα δημιουργηθούν προβλήματα και στα διαστήρια απο τα οποία θα αποσπασθούν?, δ) έχουν βρεθεί τα κατάλληλα κτίρια ή μήπως τα υπό ίδρυση Εφετεία θα στεγασθούν «προσωρινά» σε τίποτα διαμερίσματα πολυκατοικιών, ή σε κάποια έκθεση αυτοκινήτων? (όπως στην Λαμία για παράδειγμα- μη γελάτε, κάντε μια βόλτα και θα το διαπιστώσετε).

Και μη χειρότερα…..

8 Comments:

Blogger ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

Μιας και δεν είμαι νομικός δεν μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις σου αλλά γνωρίζω από φίλους νομικούς ότι πρέπει να φτιαχτούν περισσότερα εφετεία. Ενας από αυτούς μένει στη Λέσβο και νομίζω ότι πρέπει να πηγαίνει στο εφετείο που βρίσκεται στην Σύρο οπότε φαντάζεσαι την ταλαιπωρία που τραβαει όταν χρειαζεται να πηγαίνει εκεί.

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2010  
Blogger Locus Publicus said...

Η φωτογραφία είναι εκπληκτική! Αντανακλά όλη την αίγλη του ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης, σεβασμού στο απόρρητο στα προσωπικά δεδομένα, και τον χαβαλέ της νομικής εκπροσώπησης. Κανονικά οι δικογραφίες θα έπρεπε να πηγαίνουν απευθείας στον Τριανταφυλόπουλο για να βρίσκει υλικό για τις τηλεδίκες του:)

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2010  
Blogger ΙωάννηςΚ (πρώην ioannisk) said...

@Locus Publicus
Μην αγχώνεσαι η λέρα έχει τις δικές του πηγές.

Τον έχω 2-3 φορές live και είναι ένα ανθρωπάκι...

Και μισό!

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2010  
Blogger Dormammu said...

Γιάννη, δυστυχώς δεν είναι μόνο θέμα γεωγραφίας, αν και απο τα τέσσερα υπό ίδρυση Εφετεία αυτό του Βορείου Αιγαίου είναι το πιο απαραίτητο.

Δευτέρα, Απριλίου 12, 2010  
Blogger Dormammu said...

Είδες φίλε μου Locus σε ποιό σημείο βρισκόμαστε? Θλίψη και μόνο θλίψη....

Και το χειρότερο είναι ότι για πολλά απο τα προβλήματα της Δικαιοσύνης υπάρχουν λύσεις που όλοι τις ξέρουν πανω κάτω, αλλά κανείς δεν τολμά να τις εφαρμόσει μήπως και στεναχωρήσει ορισμένους.

Δευτέρα, Απριλίου 12, 2010  
Blogger 奇濛子情趣用品 said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Σάββατο, Απριλίου 17, 2010  
Blogger 奇濛子情趣用品 said...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Σάββατο, Απριλίου 17, 2010  
Blogger giant13 said...

Φίλε δαίμονα

Εδώ στην χώρα μας η δικαιοσύνη δεν είναι πάντα τυφλή αλλά πολλές φορές και ανοιχτομάτα θα λεγα.
Το σίγουρο όμως είναι πως είναι ανάπηρη και τώρα τελευταία δεν την στηρίζουν και τα δεκανίκια της.

Σάββατο, Απριλίου 17, 2010  

Δημοσίευση σχολίου

Links to this post:

Δημιουργία Συνδέσμου

<< Home